martes, 28 de abril de 2009

Festa del Comerç Just. 10è aniversari



El proper dissabte 9 de maig, de les 16h a les 20h a la biblioteca comarcal Joan Sebastià Arbò d'Amposta, es realitzaran diferents activitats: Exposició, xerrada, animació infantil i xocolatada. Organitzen: Ajuntament d'Amposta, Càritas, Mans Unides, Creu Roja, Poble Saharaui i Siloc.

domingo, 26 de abril de 2009

Exposició sobre la Pau


Una bona noticia. La Biblioteca municipal Marcel·li Domingo de Tortosa, acollirà una exposició sobre la Pau durant la semana del 25 al 29 de maig.
Una bona oportunitat per adquirir més coneixements sobre el tema!

viernes, 24 de abril de 2009

Sant Jordi a l'IES


A les 11h vam encetar la diada de Sant Jordi amb la representació de l’obra teatral “El somni d’una nit d’estiu” de William Shakespeare, amb adaptació d’Eduardo Zamarillo a càrrec dels alumnes de 3r d’ESO. Una gran actuació a càrrec de tots els participants, que van comptar amb la direcció de la Núria. La representació va esdevenir un èxit, els alumnes i professors espectadors xalaren molt durant la mateixa i van aplaudir llargament a tots els participants en acabar.
Els actors: Alba Figueroa, Miriam Cid, Damià Rodriguez, Mireia Ibàñez, Sergio Sancho, Aitor Tomàs, Irina Laguarta, Rocio Barquero, Ernest Cid, Judith Tomàs, Esteve Mestre, Rut Rodriguez, Clara Sabaté, Mireia Marín, Ona Ruiz i Sarai Muria. Però hi ha molta feina feta que no es veu en el moment de la representació maquillatge, escenografia, decorats, etc... Aquestes tasques van estar realitzades per Tamara Cid, Alba Roé, Miriam Jardí, Mireia Marín, Ona Ruiz, Clara Sabaté i com apuntadora Dairén Batiste. El final va ser molt emotiu amb el regal d’un bonic ram de roses de tots els alumnes que van participar a la Núria. Moltes felicitats a tots!




A les 13h va començar el lliurament de premis del 12è certamen literari IES Les Planes a la Sala d’Actes del Centre, també es van lliurar els premis del concurs de cartells que va organitzar el departament de plàstica, i finalment vam poder gaudir d’una meravellosa interpretació musical a càrrec d’alumnes del centre dirigits per Felip. Vam acabar els actes a la tarda amb un emotiu recital de poesia a càrrec de Carles Ibàñez, Pili Ibàñez i Sara Cid.
Tot plegat, un bonic dia de Sant Jordi!

jueves, 23 de abril de 2009

miércoles, 22 de abril de 2009

Avui es celebra arreu del món el Dia de la Terra


La primera vegada que es va celebrar el dia de la terra va ser als Estats Units tal dia com avui a l’any 1970.
La iniciativa va sorgir d’un polític nord-americà, el senador Gaylord Nelson amb la intenció de fer prendre consciència a la resta de ciutadans de la necessitat de tenir cura del medi ambient. Més de 20 milions de persones van acudir a la primera convocatòria, aquesta va tenir força èxit ja que el mateix any es creava l'Agència de Protecció del Medi Ambient.
Actualment es celebra a diferents llocs del planeta per intentar que tots plegats prenguem consciència de la importància de respectar i tenir cura del medi ambient i els nostres recursos naturals.
Foto: NASA1972; Photo ID: AS17-148-22727)

domingo, 19 de abril de 2009

San Francisco Javier. El Salvador

El Salvador, primera reunió.


El proper mes de juliol aniré a El Salvador amb l'ONG Setem, avui hem tingut la primera reunió del grup per preparar el viatge. Conviurem tot un mes amb els camperols de San Francisco Javier i compartirem coneixements. Hem començat el matí gaudint d'una xerrada magistral d'Arcadi Oliveres, ha estat genial, com sempre. Desprès hem començat a fixar les estratègies a seguir per tal de que el viatge resulti profitòs per amdues parts.

miércoles, 15 de abril de 2009

L'IES participarà en la Marxa Mundial per la Pau i la No Violència

Clara, Esteve, Ona, Ernest i Sarai

Aquest dimecres, nois i noies de segon i tercer d’ESO s’han presentat com a voluntaris per tal de formar part de la Comissió Organitzadora de la MM a l’IES. Ben aviat posarem fil a l’agulla i començarem les reunions per tal de decidir quina mena de actes realitzarem per afegir-nos a la Marxa Mundial per la Pau i la No Violència.

Ariadna, Neus, Cristina, Montse, Carla, Roger,
Guillem, Mihai, Roger, Núria, Cristina, Àngels,
Davide i Francesc.

Per què

Perquè la fam al món es pot resoldre amb el 10% del que es gasta en armament. Podem imaginar com seria si es destinés el 30% o el 50% per a millorar la vida de la gent, en comptes d'aplicar-lo en destrucció?

Perquè eliminar les guerres i la violència representa sortir definitivament de la prehistòria humana i donar un pas de gegant en el camí evolutiu de la nostra espècie.

Perquè en aquesta aspiració ens acompanya la força de les veus de centenars de generacions anteriors, que van sofrir les conseqüències de les guerres, i l'eco de les quals segueix escoltant-se avui en tots els llocs on segueixen deixant el seu sinistre rastre de morts, desapareguts, invàlids, refugiats i desplaçats.

Perquè un "món sense guerres" és una proposta que obre el futur i aspira a concretar-se en cada racó del planeta en què el diàleg vagi substituint la violència.
Ha arribat el moment de fer escoltar la veu dels sense-veu! Milions d'éssers humans demanen per necessitat que s'acabin les guerres i la violència.
Podem aconseguir-ho unint totes les forces del pacifisme i de la no-violència activa del món.


Quan

Començarà a Nova Zelanda el 2 d'octubre de 2009, aniversari del naixement de Gandhi i declarat per les Nacions Unides "Dia Internacional de la No-Violència". Finalitzarà en la serralada dels Andes (Punta de Vacas, Aconcagua, Argentina) el 2 de gener de 2010.
Durarà 90 dies, tres llargs mesos de viatge. Passarà per tots els climes i estacions, des de l'estiu tòrrid de zones tropicals i deserts fins a l'hivern siberià.


Qui participa

La marxa és una iniciativa de “Món sense guerres”, organització internacional que treballa des de fa 15 anys en el terreny del pacifisme i la no-violència.
No obstant això, la Marxa Mundial es construirà entre tots. Està oberta a la participació de tota persona, organització, col·lectiu, grup, partit polític, empresa, etc., que comparteixi la sensibilitat d'aquest projecte. Per tant, no es tracta d'alguna cosa tancada, sinó d'un recorregut que s'anirà enriquint gràcies a les activitats que s'engeguin segons les diferents iniciatives.
Per això convidem a la participació activa, que cadascú aporti la seva creativitat al pas de la MM per cada lloc, en una convergència de múltiples activitats: trobades, fòrums, festivals, concerts, expressions culturals, esportives, artístiques, musicals i educatives. Hi té cabuda tot allò que la imaginació sigui capaç de concebre.
Els canals de participació són múltiples, destacant la participació virtual en la MM a través d'Internet.
És una marxa de la gent i per a la gent, que pretén arribar a la majoria de la població mundial. Per això es convoca tots els mitjans de comunicació perquè difonguin aquesta volta al món per la Pau i la No-violència.


Què es farà

Al seu pas per les ciutats es realitzaran tot tipus de fòrums, conferències i esdeveniments (esportius, culturals, socials, etc.), que s'aniran organitzant segons sorgeixin iniciatives a cada lloc.
En aquests moments es compta ja amb centenars de projectes que diferents persones i organitzacions han engegat.


Per a què

Per denunciar la perillosa situació mundial que ens està duent cap a les guerres amb armament nuclear, que suposarien la major catàstrofe humana de la història, un carreró sense sortida.

Per donar veu a la majoria dels ciutadans del món que no estan a favor de les guerres ni de la cursa d'armament. Tots sofrim les conseqüències de la manipulació d'uns pocs perquè no donem un senyal unit. És hora que cadascú mostri la seva postura, el seu rebuig.
Uneix el teu senyal a la de molts altres i la teva veu haurà de ser escoltada!

Per assolir: la desaparició de les armes nuclears; la reducció progressiva proporcional d'armament; la signatura de tractats de no agressió entre països; la renúncia dels governs a utilitzar la guerres com a mitjà per resoldre conflictes.

Per posar en evidència altres múltiples formes de violència (econòmica, racial, sexual…) amagades o disfressades pels qui les provoquen, i per proporcionar a qui les pateixen una via per fer-se escoltar.

Per, de la mateixa manera que ha succeït amb l'ecologia, crear consciència global de la necessitat d'una veritable Pau i de rebuig total cap a tot tipus de violència.

martes, 7 de abril de 2009

Video enviat per Aaditya Shakya. Mumbai. India.

Hi
I'm Aaditya from India
I'm a film student