miércoles, 27 de enero de 2010

Solidaris amb Haití

Alumnes de 4rt d’ESO, han tingut una iniciativa solidaria amb Haití. Es van plantejar la necessitat de fer alguna cosa per ajudar als ciutadans d’Haití d’alguna manera. Desprès de reunir-se van decidir que farien camisetes per vendre-les a 7€ cada una i tot el que recaptin anirà a parar a aquell país mitjançant una ONG. Les camisetes es vendran a l’Institut i pels pobles dels alumnes, és a dir, Santa Bàrbara, Masdenverge, La Galera, Godall, Mas de Barberans i Els Freginals. Esperen que aquesta iniciativa tingui èxit entre els seus conciutadans, de ben segur que així serà.
La camiseta ha estat dissenyada per ells baix la tutela de la Begonya, professora de plàstica de l'Institut.









jueves, 21 de enero de 2010

Torna el FSCat. Fòrum Social Català.


La celebració del primer FSCat el 2008 va ser un èxit de participació i un pas endavant per a la confluència de diferents lluites. Com a resposta a la crida del FSM 2009 es proposa la realització d’una setmana de mobilitzacions i accions a casa nostra (25-28 de gener) per visibilitzar i potenciar els moviments i les propostes que existeixen, aquí i ara, arreu del territori. Entre d’altres activitats, el cap de setmana abans, a Girona, Sabadell, Sant Adrià del Besós, Badalona i Horta Guinardó (Barcelona) es realitzaran accions descentralitzades, el dia 26, a Barcelona, tindrà lloc una roda de premsa alternativa amb accions de carrer, i el 28 de Gener a les 19h, coincidint amb la reunió dels ministres de Treball de la UE, es celebrarà una manifestació unitària contra l’Europa del Capital que partirà dels Jardinets de Gràcia (sota el lema “Contra l’Europa de l’atur i la precarietat, repartim el treball i la riquesa”). Aquest procés culminarà en una trobada conjunta que tindrà lloc el 30 i 31 de gener de 2010 a la seu central de la Universitat de Barcelona, com la vegada anterior, on treballarem plegats en seminaris, tallers i activitats auto-organitzades per analitzar les causes i conseqüències de la crisi i construir alternatives sostenibles i des de la base. També hi haurà una assemblea de moviments socials i punts de trobada sectorials. Finalment, el diumenge 31 es farà la cloenda amb un dinar popular.

jueves, 14 de enero de 2010

30 de gener, Aniversari de la mort de Gandhi (1948) i Dia Escolar de la No-violència



Aquest mes de gener treballem Gandhi i celebrem en Dia Escolar de la No-Violència.

Mahatma Gandhi, va néixer a Porbandar, India, l'any 1869. A l'any 1888 va realitzar el seu primer viatge a l'Anglaterra, on va cursar els estudis de dret, es treu el títol, i torna a l'India. A l'any 1893 s'en va a Sudàfrica on realitza una important tasca treballant i ajudant als indis residents en aquell país. Al 1915 torna a l'Índia on participa amb el moviment nacional indi. Masacre de Amritsar (1919). Tres anys més tard realitza la primera campanya de desobediència civil i és comdenat a presó. Marxa de la sal (1930). Un any després viatja a Londres per participar en la conferència de la taula rodona y dos anys més tard fa campanya a favor dels intocables. Al 1940 realitza un boicot a l'intervenció india a la guerra. Finalment al 1947 pot veure com l'Índia esdevé independent al mateix temps que se separa Pakistà. Va morir assassinat per un fanàtic hindú a Nova Delhi.