jueves, 29 de enero de 2009

MANIFEST PER LA PAU. Diumenge, 18 de gener de 2009.


Ens em reunit avui aquí per manifestar el nostre rebuig a la guerra, a totes les guerres, el nostre rebuig a la matança indiscriminada de ciutadans que com nosaltres solament pretenen viure en pau, fer una vida normal amb els seus familiars, els seus amics i els seus veïns.
Mahatma Gandhi va expressar una gran veritat quan va dir: “No existeix un camí per a la pau. La pau és el camí”. Ell ens volia dir que la pau no s’aconsegueix actuant amb violència. Si escollim el camí de la pau també podem obtenir benestar i llibertat sense envair un altre país i apoderar-nos de les seves riqueses. La guerra, en canvi, implica força bruta, morts de persones innocents, destrucció de ciutats que desprès s’hauran de reconstruir i despesa en armament que podria ser utilitzada en altres coses més edificants com escoles, hospitals o inversions en desenvolupament que ajudin a acabar amb la fam al món.
Nosaltres en particular i la població en general, ha de fugir de la perspectiva de l’observador distant que escolta o llegeix les notícies i pensa que allò no va amb ell: “com que a mi no em toca de prop...giro el cap i miro cap un altre lloc”. Hem de ser participatius i defensar maneres de viure en pau, no podem ser neutrals!!! És per aquesta raó que som aquí, per dir no a la injustícia que posa en perill la pau arreu del món.
Treballar per la pau, no és solament per herois o sants, si no per a gent com nosaltres, amb les nostres grandeses i les nostres misèries, amb el nostre egoisme i la nostra capacitat solidària. Per això, no volem deixar de imaginar-nos un món millor, amb la nostra aportació, la nostra lluita i la de tothom que creu que un món millor és possible; no hem de defallir. No som uns somiatruites, nosaltres som els realistes, per què defensem la pau i sense pau no hi ha futur possible.

1 comentario: