jueves, 29 de enero de 2009

MANIFEST PER LA PAU. Diumenge, 18 de gener de 2009.


Ens em reunit avui aquí per manifestar el nostre rebuig a la guerra, a totes les guerres, el nostre rebuig a la matança indiscriminada de ciutadans que com nosaltres solament pretenen viure en pau, fer una vida normal amb els seus familiars, els seus amics i els seus veïns.
Mahatma Gandhi va expressar una gran veritat quan va dir: “No existeix un camí per a la pau. La pau és el camí”. Ell ens volia dir que la pau no s’aconsegueix actuant amb violència. Si escollim el camí de la pau també podem obtenir benestar i llibertat sense envair un altre país i apoderar-nos de les seves riqueses. La guerra, en canvi, implica força bruta, morts de persones innocents, destrucció de ciutats que desprès s’hauran de reconstruir i despesa en armament que podria ser utilitzada en altres coses més edificants com escoles, hospitals o inversions en desenvolupament que ajudin a acabar amb la fam al món.
Nosaltres en particular i la població en general, ha de fugir de la perspectiva de l’observador distant que escolta o llegeix les notícies i pensa que allò no va amb ell: “com que a mi no em toca de prop...giro el cap i miro cap un altre lloc”. Hem de ser participatius i defensar maneres de viure en pau, no podem ser neutrals!!! És per aquesta raó que som aquí, per dir no a la injustícia que posa en perill la pau arreu del món.
Treballar per la pau, no és solament per herois o sants, si no per a gent com nosaltres, amb les nostres grandeses i les nostres misèries, amb el nostre egoisme i la nostra capacitat solidària. Per això, no volem deixar de imaginar-nos un món millor, amb la nostra aportació, la nostra lluita i la de tothom que creu que un món millor és possible; no hem de defallir. No som uns somiatruites, nosaltres som els realistes, per què defensem la pau i sense pau no hi ha futur possible.

miércoles, 28 de enero de 2009

Iª CURSA DRETS DELS NENS


En motiu del 20 de novembre Dia Mundial dels Nens, l’IES Les Planes va organitzar una carrera pels drets del nen el passat dilluns 17 de novembre. En la última edició van participar 830 centres d’arreu de l’estat i més de 185.000 corredors i enguany volem afegir-nos a aquest acte de solidaritat que permetrà recaptar diners per ajudar a millorar la vida a milers de xiquets i xiquetes. Concretament els del Niger on dos de cada tres viuen per sota dels llindars de la pobresa i un de cada quatre mor abans dels 5 anys. Els diners recollits es destinaran a les regions de Maradi i Zinder on més de 38.000 xiquets i xiquetes rebran atenció mèdica i nutricional.
La participació va ser tot un èxit donat que era el primer any que es feia a l’IES Les Planes. Concretament, un 75% dels alumnes i un 95% dels professors van participar i van contribuir d’una o altra manera que aquesta cursa solidària acabés fent-se realitat. Cada alumne va aportar 2 euros per participar, mentre que els professors n’aportaven 5. Finalment es van recollir al voltant de 600€. Tal va ser la resposta i la actitud positiva i competitiva dels participants durant la cursa, que els professors que van organitzar la mateixa van decidir premiar d’alguna manera als guanyadors durant l’acte de Nadal organitzat abans de les vacances nadalenques.
Els professors que vam organitzar l’acte, és a dir, Emi, Felip i jo mateix, volem agrair el suport de l’equip directiu del centre; el magnífic tracte i col·laboració dispensada per l’Ajuntament de Santa Bàrbara que a part del seu recolzament logístic ens va obsequiar amb mocadors de cap, un llibre i aigua per a tots els participants; i les col·laboracions del bar de l’Institut a traves de l’Olegari, que va aportar el berenar, i de la CAM de Santa Bárbara que ens va obsequiar amb diferents detalls per als guanyadors; sense tots ells no hauria estat possible contribuir a aquesta tasca solidària. Esperem que l’any que ve amb la participació de tots, puguem tornar a dur a terme aquest esdeveniment, i d’aquesta manera aportar el nostre gra de sorra a una lluita contra la fam que ens pertany a tots.