jueves, 15 de abril de 2010

I Simposi. XESC. Xarxa d'escoles per a la sostenibilitat de Catalunya


El primer Simposi de la XESC va reunir a escoles i Instituts de tota Catalunya implicades en la sostenibilitat als centres. Vaig participar en la taula de debat sobre la Sostenibilitat i inclusió social on Miquel Essomba, director de Unescocat va realitzar una interessant xerrada sobre "l'Educació per al desenvolupament humà: els vincles entre inclusió social i sostenibilitat". Ens va parlar de la reciprocitat entre sostenibilitat i cultura i de la necessitat de passar del desenvolupament econòmic al desenvolupament humà, que a més hauria d'acabar sent un desenvolupament humà sostenible.
Els vincles entre inclusió social i sostenibilitat tenen com a fonaments una urbanització i un consum sostenibles, la pau i la seguretat humana, el desenvolupament rural, la diversitat cultural, la igualtat entre sexes, la promoció de la salut i tenir cura del medi ambient.
També ens va parlar dels obstacles per assolir una agricultura i consum sostenibles i solidaris provocats pel model neoliberal de producció i consum, causats principalment per la cada vegada més important presència del mercat en totes les esferes de la vida i la desregularització dels models de producció i comercialització.
La taula va continuar amb una altra xerrada a càrrec d'un representant de la Generalitat i va tancar la sessió les interessants explicacions de les experiències de dos centres: l'escola Barcanova de Santa Perpètua de la Moguda i l'escola Bernardí-Tolrà de Vila-Rodona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario