miércoles, 11 de abril de 2012

La nostra vivència a Connectant Mons

Som els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Les Planes, aquest quadrimestre estem fent una optativa anomenada Educació per la pau. En aquests moments estem treballant en un projecte que es diu Connectant mons. Aquest projecte consisteix en intentar aportar idees per fer un món millor ; més just per a tots. Fa uns mesos que es va iniciar el projecte, aquest projecte es divideix en sis fases. Ara, estem en la fase 5, l’expansió de la notícia. L’última fase consisteix en anar a Barcelona, a una trobada on es reuneixen tots els instituts que participen en aquest projecte.

Abans de vindre a aquesta optativa no estàvem ben bé assabentats del tema, però el nostre professor Ernest Plans ens ha ajudat a comprendre el desastre que estan patint els països del tercer món. Ens han ensenyat que encara que no poguéssim tenir coses que ens agraden som privilegiats, ja que, els del tercer món ho donarien tot per nomes tenir un pessic del que tenim nosaltres. En aquesta notícia ens agradaria que comprenguéssiu la situació que estan patint els països pobres, com ara el Perú.


Ara, ens agradaria parlar una mica de la fam que és pateix al Perú.


Al Perú, els nens no necessàriament pateixen fam, però sí molts tenen l'anèmia (falta de ferro al cos humà) i desnutrició crònica. Poden no ser extremadament prims, però sí que són notablement més baixos. A nivell nacional, el 32,8% dels nens menors de cinc anys estan desnodrits i en algunes comunitats rurals, el percentatge arriba al 72,7%. Actualment, més de 265.000 nens pateixen desnutrició i els efectes negatius sobre el seu creixement i desenvolupament.


Les múltiples causes de la desnutrició depenen les unes de les altres. Algunes de les causes són l’alimentació inadequada i les malalties, l'entorn social i el nivell dels serveis de salut pública, i d'aigua i sanejament. Una vegada que es
millora l'accés als aliments, per exemple mitjançant l'adquisició de caps de bestiar o aviram, no sempre es consumeixen, ja que els productes poden ser venuts. Fins i tot si els nens reben una dieta més completa, les males condicions de les instal·lacions sanitàries augmenten la diarrea, reduint la seva capacitat per absorbir nutrients. D'altra banda, els hàbits que defineixen el tipus d'aliments que reben els nens i quan, on i com són alimentats, s'han de tenir en compte, a més de les atencions que reben.

Pel que podem veure no tothom pot viure com nosaltres. Per això podríem ser una mica solidaris i posant tots una granet de sorra podrem intentar feu un món millor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario