miércoles, 15 de mayo de 2013

Festa del Comerç Just 2013 a l'Ampolla

Ja fa un temps que els titulars dels diaris ens parlen de crisi, rescat, corrupció, desnonaments i d’altres que ens provoquen un intens desànim al llegir-los. Incongruències constants dia darrera dia, diners públics al servei d’interessos privats i transnacionals campant a l’ample sense cap tipus d’escrúpol ni cap tipus de control i que permeten situacions com la recent de Bangladesh amb més de 500 morts que cobraven 32€ al mes. I a tot això, un missatge unidireccional i repetitiu: no n’hi d’altra, és el que hi ha.
Dons si que n’hi ha d’altres, hi ha alternatives i propostes en sentit positiu per tal de teixir una nova economia que sigui social i solidària, que prioritzi satisfer les necessitats de les persones per damunt de l’enriquiment, que es gestioni democràticament, i que tingui un compromís amb la natura i la societat.
D’aquí aquesta proposta de Comerç Just i consum responsable. Un Comerç Just on no solament uns pocs guanyen, sinó que tothom hi guanya, contribuint d’aquesta manera a evitar desequilibris i injustícies, i que té com a principis: la creació d’oportunitats per a productors en desavantatge econòmica, la retribució digna per el treball, la transparència i la rendició de comptes en les relacions comercials, desenvolupar les capacitats per a una independència de qui produeix, eradicar l’explotació infantil, beneficis socials per a les comunitats productores, respecte al medi ambient i equitat de gènere. En aquest sentit vam realitzar uns tallers amb els alumnes de 3er, 4rt, 5è i 6è de primària. Amb ells vam poder compartir tot el dia i ens vam adonar de que en termes generals, la majoria ja tenen consciència de la correcta utilització dels recursos que tenim com l’aigua, l’electricitat, etc. I també son conscients de la necessitat de reciclar i d’actuar amb un sentit solidari cap a les persones que ens envolten. Precisament d’això es tracta, de sensibilitzar i educar en la responsabilitat que tenim els uns amb els altres, de cuidar-nos, és a dir, d’estimar-nos.
El proper dissabte 18 de maig pel matí, a partir de les 11h i fins a les 14h, a la mateixa plaça podrem gaudir d’entreteniments i actuacions musicals i haurà una fira d’entitats solidàries on está previst que hi participin les entitats: Atzavara-arrels, Juntos Podemos Superarnos, Moviment Cultural Cristià, Mans Unides, A.E. Jordi Pitarque Ciprià, Esplai El Far de l’Associació Cultural Sant Jordi, Missions-Càritas, Intermón-Oxfam i Creu Roja de l’Ampolla. També comptarem amb diverses activitats, un taller de percussió i un concert de músiques del món. I per la tarda a partir de les 16h, els xiquets i xiquetes entre 8 i 12 anys podran participar en una gimcana que es realitzarà davant mateix del saló parroquial (a la terrassa que hi ha dalt de la confraria de pescadors), i que aproparà a tots el funcionament del comerç i l’economia mundial, així com a l’alternativa del comerç just i del consum responsable.
Us esperem a tots i totes el proper dissabte 18 de maig a l’Ampolla, fins aleshores.

Ernest Plans Colomé, president de l’Associació Cultural Sant Jordi

No hay comentarios:

Publicar un comentario