martes, 17 de marzo de 2009

Xerrada: Una mirada a Palestina 1er BAT

Aquí tenim al Sergi exposant la situació actual que es viu a Palestina. Sembla ser que la xerrada ha agradat a la majoria dels alumnes de 1er de BAT, els quals van realitzar diferents preguntes en acabar la mateixa.
Si teniu qualsevol comentari o pregunta que vulgueu realitzar, la formuleu aquí i el Sergi o la Ena us la contestaran amb molt de gust, també us agrairia que voteu l'enquesta, gràcies.

Per saber-ne més: Palestina, ocupació i resistència. Salah Jamal. Edicions El Jonc. 2001. És un llibre senzill i ràpid de llegir que et situa de seguida en les arrels del conflicte i el perquè de tot plegat: Informació general; ruptura de l'harmonia àrabo-jueva (1897); Palestina durant la Primera Guerra Mundial i el mandat britànic; la consolidació del mandat britànic i les posicions sionistes (1920-1936); la gran intifada de 1936; època de reunions, conferències, llibres blancs, negres, informes, grans immigracions colonials i lluites; Palestina durant la Segona Guerra Mundial; La primera guerra àrabo-israeliana (1948); Nasser i la qüestió palestina; El naixement de l'Organització per l'Alliberament de Palestina (1964) i la guerra dels Sis dies (1967); la intifada, "la insurrecció general dels palestins" (1987-1992) i el descarrilament del procés de pau.
Com podeu observar es tracta d'un recorregut al llarg de la història i dels diferents esdeveniments més importants, però sintetitzat amb 115 pàgines de "fresca" lectura.

1 comentario:

  1. alumna de 1r de batx:
    perdonam ernest per no haver comentat abans però es que he tingut alguns problemes i no hay pogut.
    parlo en nom de tota la classe, segurament, quan dic que la xerrada va ser molt interessant i ens va resoldre moltes questions segons aquesta guerra no desitjada.
    A parti d'aquella xerrada, no paro de pensa:
    no es pot fe algo per aquestes families innocents? que no són ni els causants ni els qui produeixen aquesta guerra.
    no es pot troba cap solució que acceptin els dos bandols??
    nomes dir-te que en aquells minuts que estaven parlan el Sergi i la Ena van ser molt imformetius, però sobretot molt emotius.
    Li recomano a tota persona que tingui algun dubte o simplement que vulgui saber algo mes d'aquesta guerra a Palestina, que s'imformi.

    "No desitgis mai alguna cosa, que no vulguis per a tu"

    ResponderEliminar