viernes, 10 de julio de 2009

Visitem el caserío de la Pita amb Doña Alicia

El passat dimarts dia 7 vam visitar el caserío de La Pita del cantón el Palmo amb Doña Alicia i la Marta. Doña Alicia és l'encarregada de vetllar per a que tothom utilitzi de manera adequada les inversions realitzades a les cases. A la Pita hi viuen 18 families, 8 d'elles s'han acollit a un programa que consisteix en avançar amb diferents àmbits domèstics:
- Letrinas aboneras. Substitueixen les que tenen actualment (forat a terra) per unes altres de plàstic amb dos forats. Quan el primer forat està ple és segella durant 6 mesos i desprès s'utilitza com adob. Mentre la taça s'instala a l'altre forat, per desprè procedir de la mateixa manera.
- Cocinas. Consisteix en instalar unes cuines de llenya amb plaques i una xemeneia que evitarà infeccions respiratòries, sobre tot a nens i nenes menors de 5 anys.
- Composteras. Recipients elaborats en fusta i plàstic que serveixen per realitzar el compostatge de les restes del menjar i dels arbres.
- Cerramiento. Fins ara les gallines campen per arreu i es preten que amb tancaments de reixes i plaques al sostre aquestes estiguin controlades i més higiènicament tractades.
Com podeu veure la tasca duta a terme per part de COMUS és força interessant i necessària, tot i que els començaments de la implantació són complicats ja que no tothom accepta els canvis a la primera, aquests han de ser petits i s'han de fer a poc a poc.

1 comentario:

  1. Deu ni do. Una tasca força interessant. M’alegro de que hagis decidit dur a terme aquesta experiència... M’agradaria veure’t per un foradet en certs “moments” del dia jaja.

    Per cert, la Patrícia t’envia una “sorpreseta”
    Un petonàs “nangada”.

    Anna Plans

    ResponderEliminar