sábado, 29 de diciembre de 2012
Crida Internacional: Ajudem al poble Guaraní-Kaiowà.
Me ha llegado este vídeo y lo he querido compartir. Nos explica muchas cosas de lo que está pasando en una zona de Brasil cerca de Paraguay con los Guaraní-Kaiowá. Hagamos difusión por la red, no cuesta nada y ayudaremos a que se respeten los derechos de un pueblo pequeño y que pare esta masacre con un sencillo click. Vamos!!
miércoles, 19 de diciembre de 2012
La presidenta brasilenya Dilma Rousseff condecora al bisbe Casaldàliga.
sábado, 15 de diciembre de 2012
Informe Intermón Oxfam: Dures conclusions.
“Nosotros ya hemos vivido esto. El Fondo Monetario Internacional nos impuso un
proceso que llamaron de ajuste, ahora lo llaman austeridad. Había que cortar
todos los gastos, los corrientes y los de inversión. Aseguraban que así llegaríamos
a un alto grado de eficiencia, los salarios bajarían y se adecuarían los impuestos.
Ese modelo llevó a la quiebra de casi toda Latinoamérica en los años ochenta.”
Dilma Rousseff, Presidenta de Brasil
domingo, 9 de diciembre de 2012
Avui m'he aixecat emprenyat, bisbe Casaldàliga.

miércoles, 28 de noviembre de 2012
Tots amb el Gran Recapte
jueves, 25 de octubre de 2012
Documental "La doctrina del shock", basat en el llibre de Naomi Klein.
miércoles, 24 de octubre de 2012
II Jornades del Moviment de la Pau a Catalunya
martes, 16 de octubre de 2012
Propostes per al foment de la cultura de pau, el desarmament i la resolució de conflictes
Fundació per la Pau ha llençat unes propostes per al foment de la cultura de pau, el desarmament i la resolució de conflictes amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre.
. Mentre la pobresa es troba present a la major part del planeta, i al Nord vivim una greu crisi, la despesa militar mundial –per 14è any consecutiu- ha tornat a pujar.
. Més de 500.000 persones moren cada any al món a causa de la violència armada.
. Molts països democràtics van vendre armes a dictadors els anys 2011 i 2012.
Només aquestes tres dades ja ens situen sobre la irresponsabilitat i absurditat de moltes de les polítiques que es fan. Ens cal una política pública ambiciosa, seriosa i responsable per a enfortir les condicions de pau i prevenir la violència.
Volem una Catalunya sensible als reptes que afecten la humanitat i activament implicada en la recerca de solucions globals.
Per això, des de la Fundació per la Pau ens adrecem als partits polítics que es presenten a les properes Eleccions al Parlament amb la voluntat que incorporin al seu programa els següents punts:
Crisi econòmica, retallades i despesa militar
En l’actual context de crisi econòmica, així com de profundes retallades en l’àmbit de la sanitat, l’educació, la cultura i les prestacions socials, trobem necessari que el Govern i el Parlament de Catalunya reclamin al Congrés de Diputats i el Govern espanyol una reorientació de la despesa pública. Cal recordar que la despesa del 2012 del Ministeri de Defensa (que representa només una part de la despesa militar) s’ha incrementat un 16,88% respecte a l’any anterior.
1r compromís: treballar i pressionar des del Parlament de Catalunya i des del Govern català per tal que la despesa militar de l’Estat es vagi reduint de forma progressiva i, així, alliberar aquests recursos per a polítiques socials.
Foment de la pau
Catalunya és un país que aposta per la pau. Això seria profundament contradictori amb el desenvolupament o establiment de la indústria militar, els productes de la qual alimenten, mantenen i enquisten les guerres.
2n compromís: una aposta clara per tal que les accions públiques de promoció empresarial, de foment d’un pol estratègic o d’impuls de línies de recerca, siguin sempre de caire estrictament civil i deixin fora la indústria militar.
3r compromís: cal una actuació coherent del Govern de la Generalitat pel que fa a la promoció dels valors de la pau. Cal que les activitats civils de lleure i formació que es desenvolupen al nostre país (festes majors, fires d’ensenyament, salons de la infància, etc.) quedin lliures de la presència militar. Les retallades d’aquests dos darrers anys també han afectat greument la política pública de cooperació al desenvolupament i foment de la pau i els drets humans.
4t compromís: aprofundir en la construcció d’una política pública catalana al servei de la pau, amb pressupostos suficients i mecanismes viables.
5è compromís: partint del consens aconseguit entre els diversos actors socials i polítics, mantenir el suport a l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) així com seguir garantint-ne la seva independència.
6è compromís: mantenir el Consell Català de Foment de la Pau com a taula de diàleg i concertació entre universitat, món acadèmic, administració pública i societat civil.
Des del Ministeri de Defensa s’han fet diverses propostes per a promoure una ‘cultura de defensa’ amb la voluntat d’aconseguir una major legitimació social del militarisme i facilitar l’entrada de joves a l’exèrcit professional.
7è compromís: demanar la retirada del pla de militarització de l’ensenyament anomenat ‘cultura de defensa’, incompatible amb l’educació per la pau.
Avançant cap al desarmament i la desmilitarització
La lluita per la pau passa, necessàriament, per desmuntar la immensa maquinària de guerra en què s’han convertit les polítiques de defensa i que, al capdavall, genera inseguretat a persones i pobles.
Apel·lant a una llarga tradició d’implicació, proposem:
8è compromís: continuar el suport i seguiment dels tractats internacionals que prohibeixen les mines antipersona i les bombes de dispersió.
9è compromís: continuar el suport a la lluita global per l’abolició de les armes nuclears, una amenaça real a la supervivència de la humanitat.
10è compromís: donar suport als processos diplomàtics i civils oberts en la lluita contra la proliferació de les armes petites i lleugeres, i impulsar el rebuig global a l’ús d’armes amb urani empobrit.
11è compromís: refermar el suport de Catalunya a la creació d’un Tractat sobre Comerç d’Armes que, de forma efectiva, estricta i vinculant, posi el comerç d’armes sota control i impedeixi les transferències que alimenten genocidis i matances.
Un Parlament i un Govern català actius en l’escena internacional per la pau
Tots els països tenen un grau de responsabilitat, per petita que sigui, amb el que passa al món. El Parlament i el Govern poden fer molt més per a la promoció de la pau a nivell global. Cal que exercim al màxim aquestes capacitats.
12è compromís: assumir un paper actiu en la solidaritat cap a aquelles persones i pobles que pateixen la violència així com en la denúncia dels qui la promouen i l’executen.
domingo, 16 de septiembre de 2012
viernes, 14 de septiembre de 2012
A les Nacions Unides es debat sobre la Cultura de Pau

Evidenment comptarà amb la presència del professor Federico Mayor Zaragoza que obrirà l'assemblea juntament amb el secretari general de les Nacions Unides, el president de l'Assemblea i el president de The Hague Appeal for Peace.
VEURE PROGRAMA
jueves, 6 de septiembre de 2012
Connectant Mons, una de les propostes educatives d'Intermón Oxfam
Ja arribat el video realitzat a Connectant Mons on surt la Júlia en representació de lÍnstitut Les Planes de Santa Bàrbara, amb la Claudia de l'Institut Matadepera i el Roger de l'Institut El Cim, i tots tres ens expliquen el que han après a Connectant Mons.
jueves, 16 de agosto de 2012
Col.laboració amb els amics de Juntos Podemos Superarlo
En plena feina |
Contents després de la feina feta |
lunes, 30 de julio de 2012
Acerca del feminicidio en República Dominicana.
miércoles, 25 de julio de 2012
EL DIA TARONJA. EL DIA NARANJA.
- Visitar la página de eventos del Día Naranja en Facebook
- Llevar algo naranja el 25 de julio.
- Invitar a otros a que lleven algo naranja el 25 de cada mes y compartir comentarios y tweets sobre el día.
- Y usar y compartir la foto del lazo de ÚNETE, el nuevo símbolo para acabar con la violencia contra mujeres y niñas.
lunes, 23 de julio de 2012
Vè Premi Federico Mayor Zaragoza


viernes, 8 de junio de 2012
SOMOS ASÍ
Avui és el dia SOM. T’hi apuntes?
http://www.somosasi.org/
jueves, 24 de mayo de 2012
Conferència de Vicent Martínez Guzmán a la UPNA
jueves, 17 de mayo de 2012
Juntos Podemos Superarnos
miércoles, 16 de mayo de 2012
miércoles, 9 de mayo de 2012
José Esquinas un dels premis FAO 2012
domingo, 29 de abril de 2012
domingo, 22 de abril de 2012
jueves, 19 de abril de 2012
Jornades organitzades per Justícia i Pau: "L’aportació social i ètica de les religions en temps de crisi"
La greu crisi econòmica que patim ens està mostrant la importància de les confessions i comunitats religioses en la nostra societat, gràcies a la seva enorme tasca solidària, el seu paper en la creació i promoció de valors i principis ètics, en la seva capacitat de judici crític, en la construcció d’alternatives i, en definitiva, la seva contribució a la convivència i la cohesió social. Amb aquestes jornades volem reflexionar, posar en valor i donar a conèixer aquesta tasca, no sempre prou coneguda ni valorada, així com veure com poden col·laborar millor les confessions religioses entre elles, amb les administracions públiques i amb la resta d’agents socials per tal de superar la crisi i avançar cap a una societat més justa i fraternal.
Programa:
Divendres, 20 d’abril de 2012
Col·legi de Santa Teresa, Rambla Nova, 79 43003 Tarragona
19 h Sessió inaugural
- Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona
- Mons. Santiago Sierra, bisbe acompanyant de la Comissió General de Justícia i Pau, Comissió Episcopal de Pastoral Social
- Sr. Xavier Puigdollers, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya
- Dr. Eduard Ibáñez, president de la Comissió General de Justícia i Pau
19,30 h Conferència: El capital social de les religions en temps de crisi
- Dr. Francesc Torralba, professor de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, consultor del Consell Pontifici per a la Cultura, president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya
Dissabte, 21 d’abril de 2012
Matí: Col·legi de Santa Teresa, Rambla Nova, 79 43003 Tarragona
9,30 h L’estat actual de la crisi econòmica i les alternatives per superar-la. Avançant cap a nous paradigmes econòmics
- Dr. Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau de Barcelona
- Dr. Matías Vives, professor de la Universitat Rovira i Virgili
11 h Descans
11,30 h Una visió de la crisi des de la perspectiva del pensament social de la Església
- Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona
12,30 h Les entitats religioses davant de les conseqüències de la crisi: què aporten?
- Sr. Abdelkrim Latifi, president de l’Associació AMICS i portaveu de la Comunitat Islàmica Al Furqan (Badalona)
- Sr. Xavier Rius, col·laborador i exdirector de Caritas Diocesana de Tarragona
- Sr. Ignacio Simal, pastor de l’Església Evangèlica de Catalunya – Iglesia Evangélica Española (L’Hospitalet de Llobregat)
- Un Representant de “RETO – Tarragona”
Tarda: Hotel Lauria Tarragona, Rambla Nova, 20, 43004 Tarragona
16 h Presentació del projecte de creació audiovisual juvenil per a la promoció de la cultura de pau en el nostre entorn
- Srs. Jaume Ventura i Miquel Àngel Prieto, membres de Justícia i Pau de Badalona
16,20 h La cooperació entre les Administracions Públiques i les confessions religioses
- Dra. Montserrat Coll, professora de filosofia i ex directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya
- Dra. Maria Teresa Areces Piñol, catedràtica de dret de la Universitat de Lleida i membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya
martes, 17 de abril de 2012
II Trobada Interreligiosa a Tortosa

Tindrà lloc el divendres 27 d’abril a les 18.30h a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.
“La diversitat de la pràctica espiritual”
Un espai de trobada entre diferents religions que conviuen a Tortosa: catòlica, musulmana,evangèlica, ortodoxa i budista. Des de la confiança en la nostra creença, volem obrir-nos a conèixer què fan els altres i així enriquir la nostra perspectiva.
lunes, 16 de abril de 2012
Avui hem anat a la ràdio
Avui a la Plana Ràdio hem gravat un programa que s'emetrà demà dimarts a les 9,30h. Els alumnes han explicat totes les activitats realitzades i les que ens queden per fer, aquesta activitat s'emmarca en el pla de difondre de la feina feta durant aquests passats mesos a Connectant Mons.
miércoles, 11 de abril de 2012
La nostra vivència a Connectant Mons
Abans de vindre a aquesta optativa no estàvem ben bé assabentats del tema, però el nostre professor Ernest Plans ens ha ajudat a comprendre el desastre que estan patint els països del tercer món. Ens han ensenyat que encara que no poguéssim tenir coses que ens agraden som privilegiats, ja que, els del tercer món ho donarien tot per nomes tenir un pessic del que tenim nosaltres. En aquesta notícia ens agradaria que comprenguéssiu la situació que estan patint els països pobres, com ara el Perú.
Ara, ens agradaria parlar una mica de la fam que és pateix al Perú.
Al Perú, els nens no necessàriament pateixen fam, però sí molts tenen l'anèmia (falta de ferro al cos humà) i desnutrició crònica. Poden no ser extremadament prims, però sí que són notablement més baixos. A nivell nacional, el 32,8% dels nens menors de cinc anys estan desnodrits i en algunes comunitats rurals, el percentatge arriba al 72,7%. Actualment, més de 265.000 nens pateixen desnutrició i els efectes negatius sobre el seu creixement i desenvolupament.
Les múltiples causes de la desnutrició depenen les unes de les altres. Algunes de les causes són l’alimentació inadequada i les malalties, l'entorn social i el nivell dels serveis de salut pública, i d'aigua i sanejament. Una vegada que es millora l'accés als aliments, per exemple mitjançant l'adquisició de caps de bestiar o aviram, no sempre es consumeixen, ja que els productes poden ser venuts. Fins i tot si els nens reben una dieta més completa, les males condicions de les instal·lacions sanitàries augmenten la diarrea, reduint la seva capacitat per absorbir nutrients. D'altra banda, els hàbits que defineixen el tipus d'aliments que reben els nens i quan, on i com són alimentats, s'han de tenir en compte, a més de les atencions que reben.
Pel que podem veure no tothom pot viure com nosaltres. Per això podríem ser una mica solidaris i posant tots una granet de sorra podrem intentar feu un món millor.
lunes, 19 de marzo de 2012
Jean Ziegler, ens explica els motius de la gana al món.
domingo, 26 de febrero de 2012
sábado, 25 de febrero de 2012
lunes, 13 de febrero de 2012
Tú, la comida y el mundo.
sábado, 11 de febrero de 2012
Nova edició de Connectant Mons
Bona feina a tots i totes!!
jueves, 9 de febrero de 2012
miércoles, 8 de febrero de 2012
Èxit de la I Jornada per la Pau a L'Ampolla.

Francesc Arasa Pascual, alcalde del municipi i Ernest Plans Colomé, coordinador de la jornada van ser els encarregats de donar la benvinguda als assistents, amb la voluntat d’incorporar un fòrum de debat a les Terres de l'Ebre on poder tractar temes com la justícia social, els drets humans, la solidaritat, les relacions nord-sud, etc.., amb la Pau com a eix transversal de tot plegat. El camp d'anàlisi de la crisi va ser am

Cercar, com ens deia en Jacint Clavé, mínim comú múltiple, o com ens deia la Sofia Herrero: sortir al carrer, signar, utilitzar les xarxes socials. Però sobretot no perdre la il·lusió de que un món millor es possible. Desaprenent la cultura de la violència i aprenent de la cultura de la Pau. Finalment en Miquel García Bailach, president de l'associació Cultural Sant Jordi, va cloure la jornada fent una crida a la consciència ciutadana.
lunes, 6 de febrero de 2012
Misión internacional de observación a la Marcha del Agua de Perú

Conseguir esa visibilidad internacional es la forma más eficaz de contribuir a reducir los riesgos de provocación y de represión sobre esta masiva acción ciudadana, convocada y organizada desde el principio de la no-violencia.
Un saludo cordial
Pedro Arrojo Agudoviernes, 27 de enero de 2012
I Jornada per la Pau. "Crisi actual, nous reptes"
Aquest passat 2011 els rics espanyols ho són un 6% més, concretament aconsegueixen 2.150 milions més; mentre a la resta de mortals se’ns fa difícil i a d’altres impossible arribar a final de mes. Hi ha una altra dada que ens fa molt entenedor com està funcionant tot plegat, realment és fa difícil d’entendre que mentre les vendes dels cotxes a l’Estat cauen un 27%, el sector del cotxe de luxe creixi fins a un 144%. Aquest és el pa que s’hi dona actualment a casa nostra, actualment estem suportant tots plegats una violència estructural de tipus econòmic que troba justificació a través dels mercats. Es ben clar que la desigualtat està creixen constantment entre rics i pobres, i entre els països del nord vers els del sud. Necessitem combatre la pobresa, és esfereïdor veure con cada dia més nens moren de gana en un món que s’autoanomena desenvolupat i civilitzat, que fa grans avenços científics, que llença cada dia tones de menjar i que al mateix temps es permet consentir que la fam ensenyi la seva part més extrema a la banya d’Àfrica.
Cal cercar alternatives per aconseguir un món més solidari i generar mecanismes que ajudin a esmenar aquestes barbàries globals. Cal substituir la perspectiva d’observador distant que adquireix coneixement, pel de participant en processos de reconstrucció de maneres de viure en pau, no podem “ser neutrals”. Enguany encetem aquesta primera jornada amb el títol “Crisi actual, nous reptes” i ens acompanyaran l’Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau; Francesc Mateu, director d’Intermón Oxfam a Catalunya i Andorra; Francesc Xammar, secretari internacional de la federació de Comitè Oscar Romero; Sofia Herrero, de la Càtedra Unesco de Filosofia per a la Pau de la Universitat Jaume I; Joan Enric Reverté “Padre Jony”, president de la fundació Provocant la Pau; Jacint Clavé, economista i activista de Banca Ètica i Sergi Navarro, professor i activista de drets humans. Us hi esperem a partir de las 10h del dissabte 4 de febrer al Centre Cívic de l’Ampolla. La pau l’hem de construir en la cultura y en l’estructura, no solament en la ment humana.
Ernest Plans Colomé, coordinador de la I Jornada per la Pau.